سال نو؛ اهداف نو 11 نکته برای برنامه ریزی برای سال جدید

by | اسفند 27, 1401 | خودشناسی | 0 comments

برنامه ریزی برای سال جدید، روی کاغذ زیبا و لذت بخش است ولی در عمل چه؟ تا به حال برایتان پیش آمده که با هزار امید و آرزو، برای تعطیلات عید نوروز برنامه ریزی کنید ولی نتوانید به این برنامه ریزی زیبای خود عمل کنید؟

در این نوشته، زیما 10 نکته ی کوچک را بیان میکند تا به شما کمک کند هم برنامه درستی بریزید هم بتوانید به آن عمل کنید.

روی کیفیت تمرکز کنید نه کمیت و تعداد بالای دستاوردها

اهدافی را برای سال آینده تعیین کنید و تصمیماتی بگیرید که واقعاً می توانید به آنها برسید. به طور مثال، برنامه خود را طوری تنظیم کنید که زمانهایی را برای فکر کردن ، استراحت و زندگی در زمان حال، داشته باشید. وقت گذراندن با خانواده، میهمانی، تفریحات بی برنامه و … هم حتما باید در برنامه تعطیلات نوروزی شما و کلا برنامه ریزی برای سال جدید، جا داشته باشند.

مراقبت از خود را تمرین کنید

روی سلامت عاطفی و روانی خود از طریق مشاوره، رفتن به طبیعت و لذت بردن از آن و تمرینات تمرکز حواس سرمایه گذاری کنید. یک روز در ماه را بدون هیچ جایی برنامه ریزی کنید و آن را به عنوان یک روز استراحت یا تفریح خودجوش علامت گذاری کنید!

واقع بینانه برنامه ریزی کنید

برنامه ریزی برای سال جدید باید واقع بینانه باشد. اجازه دهید این نکته را با یک مثال توضیح دهیم. فرض کنید برنامه میریزید که در تعطیلات نوروز، روزی 10 صفحه کتاب بخوانید. اگر تا دیروز، سالی یک کتاب هم نمیخواندید، مسلما در تعطیلات نمیتوانید روزی 10 صفحه کتاب بخوانید. این کار مثل پریدن از پله اول به پله ی دهم یک ساختمان است.

سال قبل خود را مرور و تحلیل کنید

تنها کسی که باید با او رقابت کنید، نسخه ی دیروز و سال قبل خودتان است. برای پیروز شدن به رقبا، چه کاری مهمتر از تحلیل و پیدا کردن نقاط قوت و ضعف آنها؟؟ نقاط قوت و ضعف خود را شناسایی کنید. ببینید رفتار و عملتان در چه موقعیتهایی درست نبوده و دلیل آن چیست؟ به این موقعیتها فکر کنید و راه حل ها و عکس العمل های مناسب را پیدا کنید. سپس با تمرین کردن، سعی کنید به آنها عمل کنید.

نکته: به هیچ عنوان از خودتان انتظار نداشته باشید که تمام نقاط ضعفتان برطرف شوند. کافیست فقط یک گام از سال قبل خود بهتر باشید. قرار نیست تمام انرژی خود را برای برطرف کردن نقطه ضعفهایتان بگذارید و تمام فکرتان را به آنها مشغول کنید.

فراموش نکنید که برطرف کردن یک عادت یا اخلاق اشتباه، به یکباره صورت نمیگیرد و نیاز به تمرین دارد.

11 نکته برای برنامه ریزی در سال جدید
نکات برنامه ریزی در سال جدید

رهرو آن نیست که گه تند و گهی خسته رود…

تعطیلات خود را خیلی شلوغ و پرکار نکنید. اینکه در مدت کوتاهی، فعالیتهای زیادی انجام دهید، باعث میشود که سریع خسته شوید و جا بزنید… پس آهسته و پیوسته با قدمهای کوچکی که شما را خسته نکنند. پس در برنامه ریزی برای سال جدید، قدمهای آهسته را فراموش نکنید.

هر سال تصمیمهای تکراری…

یک استراتژی دیگر برای حفظ تصمیمات سال نو و داشتن برنامه ریزی برای سال جدید، این است که سال به سال همان تصمیم سال قبل را نگیرید. اگر تصمیم گرفتید به همان اهدافی برسید که در گذشته برای آنها تلاش کرده اید، ولی موفق نشده اید، مدتی را صرف ارزیابی نتایج قبلی خود کنید. کدام استراتژی موثرتر بود؟ کدامیک کمترین تاثیر را داشتند؟ چه چیزی باعث شده نتوانید تصمیم خود را در سال های گذشته عملی کنید؟ فراموش نکنید که اگر با همان طرز فکر سال قبل، بخواهید تصمیم بگیرید و عمل کنید، همان نتایج سال قبل را میگیرید.

ارتباط خود را با افرادی که میتوانند در موفقیت شما نقش داشته باشند، بیشتر کنید

اگر از تجربه، همدلی، همدردی و همصحبتی دیگران استفاده کنید، سریعتر و با هزینه کمتری به اهداف خود میرسید. پس سعی کنید روی دایره دوستان خود کار کنید و آنها را پالایش کنید.

البته افرادی که میتوانند به شما کمک کنند، نیازی نیست که دوست صمیمی شما شوند، ولی بهتر است اگر ارتباط خیلی کمی با آنها دارید، کمی ارتباط خود را بیشتر کنید. این امر میتواند باعث شود تا در اجرای برنامه ریزی برای سال جدید بهتر عمل کنید.

برای برخی اهداف خود، همراه و هم مسیر پیدا کنید

وقتی با یک دوست برنامه ریزی میکنید، احتمال پایبندی هر دوی شما به این برنامه بیشتر میشود. به طور مثال اگر قصد دارید امسال ورزش کنید، با یک دوست برنامه ریزی کنید که یا به باشگاه بروید یا به پارک، یا حتی هر دو در خانه و همزمان تمرین کنید.

البته افرادی که درونگرا هستند ممکن است ترجیح بدهند کارهای خود را به تنهایی انجام دهند.

خود و برنامه هایتان را با کسی مقایسه نکنید

ممکن است یک نفر، این توانایی را داشته باشد که در طول روز، 5 کار انجام بدهد و آنها را تیک بزند… ولی این به این معنی نیست که اگر شما اینطور نبودید، مقصرید و ضعیف عمل کرده اید. توانایی انسانها با یکدیگر متفاوت است.

به طور مثال: پاسخ برخی افراد به اضطراب، کار کردن است و پاسخ برخی دیگر، هیچ کاری نکردن… تفاوت های انسانها را محترم بشمرید و بدانید که نباید همه افراد شبیه هم باشند. پس نه در برنامه ریزی برای سال جدید، خود را با دیگران مقایسه کنید، نه در اجرای برنامه ها و …

برنامه ریزی برای سال جدید، مانند اثرانگشت است و برای هر کسی، متفاوت است.

انگیزه خود را تجدید کنید

انگیزه دقیقا مثل حمام کردن است!! هر چند وقت یکبار، نیاز است آن را تجدید کنید… برای این کار، کمی به خودتان فکر کنید و ببینید چه شرایطی به شما انگیزه میدهند.. یک لیست از آنها تهیه کنید و وقتی احساس کردید انگیزه ندارید، به این لیست برگردید و آن را بخوانید.

وقتی به اهداف کوچک خود میرسید یا در مسیر اهداف خود گام برمیدارید، به خودتان جایزه بدهید… جایزه گرفتن، باعث میشود برای ادامه مسیر، انگیزه بیشتری داشته باشید و بتوانید برنامه ریزی برای سال جدید را به خوبی پیش ببرید.

همیشه هم نباید تغییر کرد

پیشرفت کردن، معمولا در گرو تغییر است. ولی بهتر است به این نکته توجه کنید که گاهی اوقات، حفظ شرایط موجود هم، نوعی دستاورد محسوب میشود. به عنوان مثال، در شرایط اقتصادی که تورم و رکود، اقتصاد تمام افراد را تحت تاثیر قرار داده است، حفظ کردن کیفیت زندگی، یک دستاورد محسوب میشود.

محدودیت ها را در نظر بگیرید

روانشناسی زرد، معتقد است که به هرچه بخواهید میتوانید برسید و کائنات با شما همراه خواهد بود!! ولی دنیای واقعی و روانشناسی واقعی، اینگونه نیستند. روانشناسی واقعی میگوید: در برنامه ریزی برای سال جدید، محدودیتهایی مثل تورم و گرانی، کمبود وقت، اتفاقات ناخواسته، همراهی خانواده و اطرافیان و … را هم در نظر بگیرید. واقعیت این است که این مسائل هم نقش بسیار مهمی در زندگی افراد دارند و ممکن است در برنامه ریزی برای سال جدید، برای آنها محدودیت ایجاد کنند.

از افرادی که انگیزه شما را کم میکنند، دوری کنید

برخی افراد، ذاتا دوست دارند، ساز مخالف بزنند و دیگران را اهدافشان ناامید کنند. برخی افراد، کلا کوته فکر هستند و سقف آرزوها و خواسته های شما، برایشان قابل باور و پذیرش نیست و سعی میکنند شما را ناامید کنند.

افرادی که به تله آسیب پذیری دچار هستند، همیشه نگران آینده و اتفاقات پیش بینی نشده هستند، این افراد نیز برای برنامه ریزی برای سال جدید، مناسب نیستند. البته بهتر است به عنوان یک دوست، به آنها کمک کنید تا از دام تله آسیب پذیری خود رها شوند.

حرف آخر زیما

برنامه ریزی برای سال جدید، نیازمند نکاتی است که برنامه را قابل اجرا کند. اگر یک برنامه قابل اجرا نباشد و نتوانید به آن پایبند باشید، دچار سرخوردگی میشوید و اعتماد به نفس خود را از دست میدهید. برای رزرو وقت مشاوره فردی زیما، از طریق صفحه رزرو وقت مشاوره و صفحه ارتباط با ما، اقدام فرمایید. د صورتی که فکر میکنید، برای توسعه فردی خود به دوره آموزشی نیاز دارید، دوره آموزشی توسعه فردی از پیله تا پروانه، محصول گروه روانشناسی زیما میتواند در این زمینه به شما کمک کند.

منابع

signUpgenius.com

punchng.com

0 Comments

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *