آیا تو هم به دنبال کمی اعتماد به نفس هستی؟ تقویت اعتماد به نفس به ما کمک میکنه راحتر به اهدافمون برسیم. با انگیزه بمونیم و رفاه خودمون رو افزایش بدیم. همه ما مثل هر کس دیگهای حق داریم از خودمون دفاع کنیم، رویاهامون رو دنبال کنیم، از زندگی لذت ببریم. اما اگر اعتماد به نفس پایینی داشته باشیم، احساس نامنی و عدم اطمینان میکنیم و به خودمون شک داریم. ترس از شکست، مورد تمسخر قرار گرفتن و احساس بیکفایتی مجبورمون میکنه از قرار گرفتن در موقعیتهای جدید خودداری کنیم. و خجالتی، عصبی باشیم.

تعریف اعتماد به نفس Self-confidence
اعتماد به نفس رو میشه احساس شایستگی و تواناییمون برای رویارویی موثر با موقعیتهای مختلف در نظر گرفت. این موقعیت میتونه عملکرد ما-ظاهر-روابط عاشقانه و تعاملات اجتماعی باشه.
چطور در خودمون ایجادش کنیم؟
اعتماد به نفس مثل یک الگوی مارپیچ رشد میکنه. تجربههای موفق ما باعث تقویت اعتماد به نفس میشه و اعتماد به نفس منجر به تجارب موفقتر میشه. اگر بتونیم خودمون رو وارد این حلقهی بازخورد مثبت کنیم، باعث رشد و تقویت اعتماد به نفس ما میشه.
5 راه برای تقویت اعتماد به نفس
صحبت با منتقد درونی
برای شروع بهتره از جملات تاکیدی که باورهای منفی رو دربارهی خودمون تغییر میده استفاده کنیم. برای مثال اگر به خودمون میگیم من لایق نیستم! با منم به اندازه دیگران ارزش دارم جایگزینش کنیم. یا اگر با خودمون فکر میکنیم من از دوستیابی بدم میاد! میتونیم با من توانایی پیدا کردن دوست جدید رو دارم جاگزین کنیم.
ممکنه با خودت فکر کنی جملات تاکیدی مثبتی که میگی برخلاف چیزیه که الان احساس میکنی درسته، اما با گفتن و فکر کردن بهششون مسیرهای جدیدی در مغزمون باز میکنیم و در طول زمان قویتر میشیم.
ویژگیهای مثبتت رو تایید کن
با صدای بلند یا توی ذهنت به خودت یادآوری کن ویژگیهای مثبت زیادی داری. مثلاً بگو : من مهربونم. من باهوشم. من مصمم هستم. حتی اگه نظرات منفی در مورد خودت به نظرت میاد، تاکید روی ویژگی مثبتی که دوست داری باعث تمرکزت روی اون ویژگی میشه.
مهارتها و تواناییهات رو تقویت کن
علاوهبر تایید ویژگی مثبتت تواناییهات رو هم تقویت کن. مثلاً بگو من باغبون خوبی هستم. این موضوع باعث تقویت اعتماد به نفست در این مهارت میشه. و بهت یادآوری میکنه در آینده مهارتهات رو ارتقا بدی و تواناییهای جدید بسازی.
شفقت و مهربانی با خودمون رو تمرین کنیم
شفقت به خود یعنی رفتار مهربانانه با خودمون. درک اینکه همهی ما انسانیم و موقع کشف جنبههای منفی با ملایمت و توجه با خودمون برخورد کنیم. شفقت با خود بهمون کمک میکنه نگرش مثبتتری نسبت به خودمون داشته باشیم و باعث تقویت اعتماد به نفس میشه. برای مطالعه بیشتر درباره شفقت با خود به مقاله مهربانی با خود مراجعه کنید.
خوشبینی نسبت به خودمون رو پرورش بدیم
خوشبین بودن مستلزم نگاه مثبت و با امید به آینده هست. خوشبینی با نتایج مثبتی از جمله رفاه بیشتر مرتبطه. برای تقویت اعتماد به نفس باید در مورد خودمون و تواناییهامون خوشبینتر باشیم. برای تمرین از تجسمسازی استفاده کنید. خودتون رو در بهترین نسخه از خودتون در آینده تصور کنین. روی کارهای خوبی که انجام میدین تمرکز کنین. تصور کنین با موفقیت به اهدافتون میرسین. این کار بهت کمک میکنه ذهنت با ایده موفقیتت سازگار بشه. و بهت کمک کنه در پیگیریه اهدافت اعتماد به نفس بیشتری داشته باشی.
جمعبندی
شاید مهمترین بخش اعتماد به نفس دونستن ارزش واقعی خودمون باشه.همه ما شایسته هستیم. با این حال برخی از ما عمیقا باور داریم بی ارزش هستیم و گرفتار تله بیارزشی شدیم. شاید احساس کنیم دوست داشتنی و خوب نیستیم. اما این درست نیست. ویژگیهای خوب خودتون رو پیدا کنید. نقاط قوتتون رو بشناسید و با خودتون مهربون باشید. درسته که افزایش و تقویت اعتماد به نفس کار راحتی نیست اما تمرکز روی این مهارت کلیدی خیلی بهتون کمک خواهد کرد. ما در روانشناسی زیما امیدواریم این راهکارها شما رو در مسیر درستی برای تقویت اعتماد به نفس قرار بده. مطالعه درباره توسعه فردی یا دیدن پکیج آموزشی توسعه فردی از پیله تا پروانه هم میتونه بهت کمک کنه.
0 Comments