رابطه محکوم به فنا، هفت نشانه شکست یک رابطه

by | شهریور 13, 1401 | رابطه زن و مرد | 0 comments

رابطه عاطفی محکوم به فنا چه رابطه‌ایه؟ اگر یک زوج مشکل‌دار و در آستانه جدایی برای ایجاد صمیمیت و انعطاف نسبت به هم کمک کن، این فوق‌العادس! اما بعضی از رابطه‌ها و برخی از زوج‌ها موفق نمی‌شن و نمیشه رابطه رو نجات داد. در این مقاله نشانه های یک رابطه محکوم به فنا رو بررسی می‌کنیم.

رابطه محکوم به فنا زن و شوهری غمگین در آستانه جدایی
رابطه محکوم به فنا، هفت نشانه شکست یک رابطه 2

7 نشانه‌ شکست یک رابطه چی هستن؟

داشتن انتظارات غیر واقعی از یکدیگر

بعضی از مردم به یک دیدگاه ایده‌آل و پرفکت از یک رابطه عالی می‌چسبن و زمانی که شریک زندگیشون صرفاً یک انسانه، عصبانی و ناامید میشن. اغلب اوقات جمله‌هایی مانند؟: اگر اون منو دوست داشت! یا ما با هم دعوا می‌کنیم و این یعنی نباید با هم باشیم، رو می‌شنویم. یکی از مراجعین می‌گفت نامزدم باید به من احساس یک شاهزاده خانوم رو بده! در حالی که شریک زندگیش شکایت داشت که خواسته‌های سلطنتی نامزدش حساب بانکیشو نابود کرده، برای هر مناسبتی مثل ماهگرد هدیه میخواد و داره صبوریش رو از دست میده و اوضاع رابطشون به طرز وحشتناکی بهم ریختس! کسایی که سرسختانه به دنبال دستیابی به کمال در رابطه هستن، فرصت‌ها رو برای خوشبختی در یک رابطه ناقص، اما عاشقانه از دست میدن.

داشتن مواضع سازش‌ناپذیر

تفکر راه من درسته! عدم تمایل به در نظر گرفتن دیدگاه یا احساسات طرف مقابله. این ناتوانی یا عدم تمایل به سازش میتونه به صورت تحقیر ظاهر بشه. چیزی که جان گاتمن از اون به عنوان چهار اسب‌سوار نابودگر رابطه یاد میکنه. سکوت و اجازه بحث ندادن، جبهه گیری، سرزنش و تحقير و انتقاد خیلی سفت و سخت!

عدم تعارض در رابطه

ممکنه کسایی که فکر میکنن دعوا و اختلاف نشونه قطعی از مشکل یک رابطس شگفت‌زده بشن، وقتی بخونن عدم تعارض یکی از نشانه‌های رابطه محکوم به فنا هست. عدم درگیری و هرگز دعوا نکردن میتونه نشونه از درگیری عاطفی و امید نداشتن به حل تعارض باشه. خشم و عصبانیت میتونه سرکوب بشه اما احساسات حل نشده درست از جوشیدن برنمیدارن. و به جای تکامل رابطه در بی‌تفاوتی مداوم خاموش بشن.

تفاوت در میل جنسی و عدم تمایل به سازش در این مورد

بسیاری از زوج‌ها تفاوت‌هایی در تمایلات جنسی خودشون تجربه می‌کنن، اما راه حلی براش پیدا می‌کنن. اما موارد ناامید کننده هم وجود داره. مثل کسایی که برخلاف میل طرف مقابل تصمیم می‌بگیرن هیچ وقت رابطه جنسی نداشته باشن. مانند موردی که فرد بعد از باداری دوم به این نتیجه رسید که بعد از تکمیل خانواده نیازی به رابطه مدام نیست و فقط ارتباط محبت‌آمیز و گاهی ارتباط جنسی کافیه. کم‌کم این اختلاف نظر باعث شد به اتاق نشیمن بره و روی مبل بخوابه. ور در نهایت از ازدواج خارج شد.

رابطه محکوم به فنا با اعتیاد شریک زندگی

دشواری‌ها و مشکلات ناشی از اعتیاد شریک زندگی عذاب‌آوره و می‌تونه یکی مورد از رابطه محکوم به فنا باشه. وعده‌ها، خیانت‌ها، امیدها میتونه عشق و حسن نیت رابطه رو از بین ببره. همه ازدواج‌های تحت تاثیر مواد به جدایی ختم نمیشن اما هر نوع رفتار اجباری سو مصرف مواد، اعتیاد به الکل، قمار، خرج کردن بیش از حد و خیانتهای سریالی میتونه چالش بزرگی برای بقای رابطه باشه.

پیش‌بینی منفی

مطالعات نشون دادن رابطه‌هایی که یکی یا هر دو ترس یا پیش‌بینی جدایی در آینده رو دارن، کمتر متعهد به رابطه خود هستن. بعضی از پیش‌بینی‌های منفی میتونن ناشی از انتظارات غیرواقع‌بینانه باشن. یا شاید خاره و یاد روابط گذشته عامل این اتفاق باشه. زن جوانی رو تصور کنید که در روابط گذشته پارتنرش بهش خیانت کرده. حالا او نگران این اتفاق با نامزدش هم پیش نیاد، پس مدام با حسادت و هوشیاری از همه جا چکش میکنه تا دلیلی برای خیانت اون پیدا کنه! و در نهایت احتمال خیانت نامزد مجر به حدایی و کناره‌گیری عاطفی اون شد.

فقدان محبت و قدردانی

بعضی از زوج‌ها بیشتر شیبه هم اتاقی هستن تا همسر! عادتهای کوچکی که باعث پیوندشون میشه مثل گرفتن دست هم، در آغوش گرفتن، بوسیدن و شوخی‌های مشترک و یافتن شادی در زندگی رو از یاد می‌برن. نبود قدردانی، انتقاد مدام، سرزنش و یادآوری کاستی‌های خود به دیگری میتونه رابطه شما رو تبدیل به یک رابطه محکوم به فنا بکنه. شرکای عاطفی سالم با هم احساس امنیت دارن و روی ویژگی‌های مثبت شریک زندگی‌شون تاکیید می‌کنن. برای داشتن این شخص هرچند ناقص احساس قدردانی دارن.

کلام آخر روانشناسی زیما: رابطه محکوم به فنا

همه روابط دارای چالش‌هایی هستن اما انتظارات غیرواقع بینانه، موضع گیری های سازش ناپذیر و تضاد می‌تونه نشانه‌هایی از یک رابطه محکوم به فنا باشه. تفاوت‌های آشتی ناپذیر در میل جنسی، پیش بینی های منفی و کمبود محبت و قدردانی رابطه رو محکوم به فنا کنه.

بهتره مقاله‌های مربوط به طرحواره درمانی رو هم مطالعه کنی. در ضمن یه رابطه عاطفی سالم هم نشونه هایی داره که میتونی توی مقاله نشانه های رابطه عاطفی سالم در موردشون مطالعه کنی.

لازمه بگیم که دوره‌ی رابطه عاطفی ناقوس عشق، یکی از دوره‌هاییه که میتونید از اون برای بهبود شرایط رابطه عاطفیتون استفاده کنین.

اگر به دنبال اطلاعات بیشتری در مورد آمادگی شروع رابطه عاطفی هستین، زیما به شما پیشنهاد میکنه، پادکست آیا من آمادگی شروع یک رابطه عاطفی را دارم رو هم گوش کنین.

اگر هم فکر میکنین برای مدیریت رابطه عاطفیتون به مشاوره نیاز دارین، مشاوره زوج درمانی زیما در خدمت شماست.

0 Comments

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *