بعضی از رفتارها در روابط عاطفی غیرقابل قبولن. و رفتارهاییِ که رابطه رو نابود میکنه. رابطه یک اتحادِ و این یعنی هر دو شریک باید با هم سازش کنن. رفتارهای سمی و ناسالم میتونه به قویترین پیوندها هم آسیب برسونه.
چند مورد از رفتارهایی که رابطه رو به نابودی میکشونه
بیاحساسی و بیمهری رابطه رو نابود میکنه
آدمها اغلب تمایل دارن به افرادی که نسبت به احساسات و خواستههاشون حساس هستن تکیه کنن.افراد بیاحساس که فاقد همدلی و شفقت هستن، اغلب از توجه به مسائلی که برای شریکشون مهمه یا برای پیشرفت رابطه اهمیت داره فرار میکنن.
شرکایی که نسبت به احساس طرف مقابلشون حساس نیستن، بیشتر درگیر خودشونن و قادر به پذیرش نظرات و انتقادات شریک زندگیشون نیستن. اونها افراد عاطفی رو ضعیف میبینن.
حواست به شریک زندگیت باشه، بعضی از افراد نیاز به توجه بیشتری دارن و زمانی که احساس میکنن مورد توجه و دوست داشتنی نیستن، شروع به دور شدن میکنن و در مکانهای دیگری آرامش رو جستوجو میکنن.
انتقاد و نق زدن زیاد هر رابطهای رو خراب میکنه
آدمها متفاوت هستن، انتقاد سازنده میتونه نگرشهای نادرست رو اصلاح میکنه، اما وقتی بیش از حد باشه مشکل ساز میشه و رابطه رو نابود میکنه. انتقاد بیش از حد سم رابطس و احساسات مثبت رو در رابطه از بین میبره و عزت نفس رو به شدن پایین میاره. توهین، صدا زدنهای ناجور و … باعث رنجش و ناراحتی میشه و زوجها رو از هم دور میکنه.
نق نق کردن دائم، آزاردهنده هست. اینکار عیب جویی از پارتنر و شریک زندگیته. شکایت مدام مزاحمتهای بیامان احساسات منفی رو تقویت میکنه. موقع درخواست کمک شفاف و فعال باش. صبور و همدل باش.

عدم صداقت
رفتارهای فریبکارانه، در دراز مدت باعث از بین رفتن اعتماد میشه و رابطه رو نابود میکنه. راستگو و صادق بودن روش سالمی هست که از آشفتگیها در آینده جلوگیری میکنه. اشتباهاتتون رو پنهان نکنید، اونها رو بپذیرید و ازشون درس بگیرید.
نداشتن مهارتهای ارتباطی
ارتباط بستر شکوفایی هر رابطهای هست. موقع صحبت صمیمانه با شریک زندگیت از گوشیت استفاده نکن، این بیاحترامیه. موقع مکالمه حضور فعال داشته باش. قبل از پاسخگویی خوب گوش کن و فکر کن. احساساتت رو با یارت در میون بزار و هرگز درون خودت نگه ندار.
کنترل و محافظت بیش از حد
محافظت از چیزی که مال تو هست خوبه ولی وقتی بش از حد باشه سمی میشه و میتونه رابطه رو نابود کنه. این حساسیتها میتونن ناشی از خیانت در رابطه قبلی باشه. از محرکهای خودت اجتناب کن، روی واقعیت تمرکز کن. و به شریک زندگیت اعتماد کن و از تجربیاتت درس بگیر. اگر نسبت به شریک عطفیت احساس ناامنی میکنی، در مورد احساست باهاش صحبت کن و اجازه نده افکار منفی رابطه شما رو از هم بپاشه.

طوری رفتار کنی که انگار مجرد هستی
تو نمیتونی در یک رابطه باشی و همزمان جوری رفتار کنی که انگار آزاد هستی. این رفتار یعنی انقدر که باید با رابطت مهم رفتار نمیکنی و رابطه رو نابود میکنه. به شریک زندگیت افتخار کن، وقتی کسی به تو ابراز علاقه میکنه، به راحتی اعلام کنید که در یک رابطه جدی هستید.
از نظر مالی بیمسئولیت بودن هم رابطه رو نابود میکنه
هرجور که فکر کنی پول دنیا رو میچرخونه. بیمسئولیتی مالی میتونه رابطه شما رو خراب کنه. سعی کنید امور مالی رو با هم برنامه ریزی کنین. و همیشه به وضعیت مالی شریک زندگیتون اهمیت بدین.
بیتوجهی به ظاهر و بهداشت شخصی
این که فقط در دوره آشنایی و خواستگاری خوب به نظر برسی، عطرهای خوب استفاده کنی و موهاتو مرتب کنی کافی نیست. این که الان در رابطه هستی دلیل خوبی برای ظاهر نامرتب نیست. ظاهر کسل کننده نشون دهنده عدم اشتیاق در زندگیه. مراقب خودت باش و کاری نکن شریک زندگیت فکر کنه تصورش از ظاهر تو جز جدایی ناپذیر شخصیت تو هست.

در معرض تغییر قرار نگرفتن
انسان روزبهروز رشد و تغییر میکنه.از ایجاد تغییرات کوچک در رابطه نترسید. شخصیت شریک زندگیت رو درک کن و تا جایی که امان داره با تغییراتی که در خودت ایجاد میکنی باعث راحتی بیشترت با او باش. گاهی باید کمی خودت رو تغییر بدی تا از رابطه لذت ببری. عشق باید به ما جرات بده با عیبهامون مقابله کنیم. اگر یارت میخواد کمی تغییر کنی و انعطاف داشته باشی این ظلم نیست، دلیلیِ که به اون اهمیت میدی.
خشونت و اجبار آفت رابطه
خشونت در هر رابطهای محکومه. شریک زندگیت رو مجبور نکن کاری رو برای تو و به خاطر تو انجام بده. به هیچ وجه از شریک زندگیت سوءاستفاده نکن. به بدن، سلامت روان و احساسش احترام بگذار. جایی که خشونت وجود داره، صلح جایی نداره.

توصیه زیما
حالا که تا اینجا اومدی، حتما به موضوع رابطه عاطفی علاقه داری. به نظر زیما بهتره مقالههای مربوط به طرحواره درمانی رو هم مطالعه کنی. در ضمن یه رابطه عاطفی سالم هم نشونه هایی داره که میتونی توی مقاله نشانه های رابطه عاطفی سالم در موردشون مطالعه کنی.
لازمه بگیم که دورهی رابطه عاطفی ناقوس عشق، یکی از دورههاییه که میتونید از اون برای بهبود شرایط رابطه عاطفیتون استفاده کنین.
اگر به دنبال اطلاعات بیشتری در مورد آمادگی شروع رابطه عاطفی هستین، زیما به شما پیشنهاد میکنه، پادکست آیا من آمادگی شروع یک رابطه عاطفی را دارم رو هم گوش کنین.
اگر هم فکر میکنین برای مدیریت رابطه عاطفیتون به مشاوره نیاز دارین، مشاوره زوج درمانی زیما در خدمت شماست.
0 Comments