اعتماد یا عطر گرون قیمت، بوی کدوم مهم تره؟

by | بهمن 12, 1400 | خودشناسی, زنان, مردان | 0 comments

اعتماد

آدم باید بوی اعتماد بده نه بوی خیانت،  نامردی حماقت و حقه بازی. آیا خوش‌قولی؟ آیا امانتدار خوبی هستی؟ در روابط اجتماعی،  یک فرد معقول و منطقی هستی یا نه؟ واکنشت در مقابل شنیدن انتقاد یا حرف صادقانه چه جوریه؟ تو دوستی وفاداری؟ اینکه صادق، راستگو، خوش‌قول، امانتدار، وفادار و منطقی باشی از تو فردی قابل اعتماد میسازه.

تعریف کامل

joshua hoehne rIUx Q9 axw unsplash
اعتماد یا عطر گرون قیمت، بوی کدوم مهم تره؟ 3

اعتماد در رابطه یعنی تو نسبت به شریک زندگیت احساس امنیت و وفاداری میکنی. تکیه کردن به دیگری، چون اطمینان داری که اون بهت صدمه نمیزنه یا بهت تجاوز نمی‌کنه. اعتماد پایه و اساس روابطه چون بهت اجازه میده آسیب پذیر باشی و بدون حالت دفاعی و محافظت با شریک زندگیت راحت باشی. رابطه بین اعتماد و عشق خیلی نزدیکه. اعتماد پایه و اساس هر رابطه‌ایه. بدون اون، رابطه متزلزل میشه و در نهایت شکست می‌خوره، عدم اعتماد دلیل اصلی از هم پاشیدن اکثر روابطه. در این مقاله با تیم روانشناسی زیما همراه باش تا با هم اهمیت اعتماد در روابط رو بررسی کنیم و راه هایی برای ایجاد اون بین تو و شریک زندگیت پیشنهاد بدیم.

اعتماد در روابط چقدر مهمه؟

سنگ بنای هر رابطه‌ اعتماد است. وقتی به کسی ایمان داری که همیشه بهت وفادار خواهد موند و دوستت خواهد داشت. تو نمی‌تونی بدون اعتماد کردن به یک نفر بهش عشق بورزی. اعتماد عنصر سازنده عشقه. درست مثل حس یک بچه به مادرش که به اون اعتماد می‌کنه و در نتیجه اون رو دوست داره، شریک زندگیت هم باید بدونه که قابل اتکا هستی و در مواقع سخت رهاش نمی‌کنی. این احساس برای جونه زدن و شکوفایی عشق مهمه.اعتماد یک جزء حیاتی در روابط شاد و موفقه.

  • مثبت اندیشی رو ترویج میکنه

اعتماد در روابط مهمه چون بهت اجازه میده مثبت و بخشنده تر باشی. اگه نسبت به شریک زندگیت دلگرمی داشته باشی، به احتمال زیاد کاستی‌ها یا رفتارهایی که عصبانیت میکنه می‌بخشی چون در کل بهش اعتقاد داری و میدونی که پشتته.

  • تعارض رو کاهش میده

این بهت اجازه میده درگیری‌ها و مشکلات رو کنترل کنی. وقتی به شریک زندگیت اعمتاد داری،  بیشتر تمایل به چشم پوشی از مشکلات داری یا به دنبال یافتن راه حل برای مسائل میگردی، چون در زمینه هایی مهمتر احساس می کنید، متحد هستید.

  • صمیمیت رو افزایش میده

یک پیوند قوی و پایه‌ای تو رابطه توسط صمیمیت و اعتماد ایجاد میکنه. اینکه بدونی میتونی به شریک زندگیت تکیه کنی باعث افزایش صمیمیت و امنیت میشه. دونستن اینکه شریک زندگیت پشتته و میتونی، برای مراقبت و حمایت بهش تکیه کنی، بهت احساس امنیت میده و این حس به سیستم عصبیت اجازه میده آروم بشه، استراحت کنه و دوباره تنظیم بشه. با ایجاد یک پایه قوی اعتماد،  رابطه میتونه منبعی برای شفا هر دوتون باشه، به خصوص اگه در روابط گذشته با خانواده یا شرکای قبلی اینطور نبوده باشه.

عدم اعتماد در روابط چه نتایجی داره؟

ایجاد اعتماد به زمان نیاز داره، اگر شریک زندگیت مداوم به وعده‌ها یا تعهداتش عمل نکنه.وقتی اعمالش با حرف‌هاش همسو نباشه، با نقض مکرر حرفاش یا رفتارهای آزاردهندش پی میبری قابل اعتماد نیست. عدم اعتماد میتونه روی سلامت روانت تأثیر بگذاره:

  • نبود صمیمیت: وقتی دلگرمی تو رابطه کم بشه، صمیمیت کاهش پیدا میکنه. وقتی شریک زندگیت فریبکار باشه، احتمالاً میخوای هم از نظر احساسی و هم از نظر فیزیکی ازش فاصله بگیری.
  • منفی نگری: وقتی احساس کنی از طرف شریک زندگیت بهت ظلم شده، ممکنه این احساس منفی باعث کناره گیری تو از اون بشه، باعث بشه نسبت بهش عصبانی باشی و این موضوع ارتباط و صمیمیت رو از بین ببره.
  • ناامنی: نبود اعتماد منجر به ناامنی در رابطه میشه. تو دائماً به هرچی همسرت میگه شک خواهی کرد و ممکنه با کنترل کردن بیشتر واکنش نشون بدی. رفتارهایی که به کنترل کردن شخص مقابل منجر میشه، معمولاً شریک زندگیت رو دورتر میکنه. به عنوان مثال، تماس بی وقفه یا ارسال پیامک به شریک زندگیت برای کنترل اون میتونه از تو دورترش کنه.
  • افسردگی و اضطراب: اگر در رابطه شما اعتماد نباشه، ممکنه سطوح بالاتری از افسردگی یا اضطراب را تجربه کنی، چون دائماً به دنبال جواب این سوالی که آیا همسرت داره دروغ می‌گه یا فریبت میده؟
  • مشکل در تمرکز :نبود دلگرمی و اتکا باعث اختلال در تمرکز میشه، به خصوص اگر دائماً متعجب و نگران هستی که طرف مقابل واقعاً به چی فکرمیکنه، چه احساسی داره یا چه کاری انجام میده.
  • پریشانی: نبود اتکای درست باعث ترس، پریشانی روانی، عاطفی و جسمی از جمله خیانت، تروما و بی نظمی عاطفی میشه.
  • ترس : بی اعتمادی باعث ایجاد احساس ترس و اضطراب میشه. ممکنه از تصمیماتی که شریک زندگیت در آینده انجام میده بترسی، یا نگران باشی وقتی بهش نیاز داری پیش تو نباشه.
  • تنهایی : وقتی نتونی به نزدیک ترین فرد زندگیت اعتماد کنی، احساس تنهایی و انزوا میکنی.

اعتماد در یک رابطه به دست میاد یا ساخته میشه؟

تو انتخاب کردن اتکا، بايد آدم‌ها رو خاکستري دید. بهتره به جاي سياه(بد) يا سفيد(خوب) ديدن آدمها، همه رو خاکستري فرض کنيم. يعني همه آدم‌ها رو موجوداتي بدونیم که خوبن، اما گاهي هم کارهاي بد انجام میدن. باید به کسی اتکا کنی که اون رو می‌شناسی. بعد،  با امتحان کردنش بفهمی قابل اتکه هست یا نه! اعتماد باید جلب بشه. نمیشه اون رو مطالبه کرد. طول می کشه و خودکار به دست نمیاد.یه خبر خوب اینه که با تلاش میشه اعتماد رو ایجاد کرد.حتی اگر مشکلاتی برای اعتماد کردن به هم در رابطه شما وجود داشته، میشه تغییر کرد و یک ارتباط مطمئن و ایمن ایجاد کرد.

ایجاد اعتماد در رابطه

ایجاد اعتماد یک فرآیند دو طرفه است، و نیازمند تلاش و تعهد متقابله. چندگام که برای تقویت اعتماد در رابطه هر روز میتونی انجام بدی:

منظورت رو بگو و آنچه که میگی معنا کن

کلام تو مهمه، مهمه که اعمالت رو با کلامت مطابقت بدی. نمونه ای از عمل به این موضوع، رعایت تعهداتته!برای مثال اگر بگی، “من شبنه برای کمک به تو میام پیشت”، باید مطمئن باشی که شنبه اوجا خواهی بود. قول دادن به همه خیلی سادس اما وقتی قول‌هایی میدی که نمیتونی بهش عمل کنی، آسیب بیشتری وارد میکنی. معنیش این نیست که اجازه نداری نظرتو در مورد چیزی تغییر بدی. فقط مطمئن شو که این موضوع رو با شریک زندگیت در میان بگذاری. گفتن منظورت و معنای آنچه میگی به شریک زندگیت این امکان رو میده که بدونه میتونه به حرف‌های شما اعتماد کنه.

اهدافت رو به وضوح بیان کن

داشتن ارتباط موثر و واضح در حفظ یک رابطه موفق مهمه. شریک زندگی تو ذهن خوان نیست،  بنابراین نیت و هدفت رو بیان کن. نمونه ای از این تمرین: اگر میخوای چهارشنبه شب با دوستات فیلم ببینی،  این موضوع رو با شریک زندگیت در میان بگذار.یا اگر در آینده به فکر ایجاد تغییرات عمده در زندگی هستی، به شریک زندگیت اطلاع بده (الزاماً اجازه نمیخواد). برقراری ارتباط و بیان اهدافت، به شریک زندگیت اون رو از آنچه فکر میکنی مطلع می کنه، بنابراین او مجبور به حدس زدن فرضیات و غافلگیر شدن نیست.

اشتباهاتت رو بپذیر

estee janssens aQfhbxailCs unsplash
اعتماد یا عطر گرون قیمت، بوی کدوم مهم تره؟ 4

قابلیت اطمینان و مسئولیت پذیری در همه روابط مهمه.شریک زندگی تو میخواد بدونه وقتی اشتباهی مرتکب شدی اعتراف خواهی کرد! ایجاد اعتماد در یک رابطه، مسئولیت پذیری در قبال اشتباه خود، پرسیدن اینکه چطور میتونی جبران کنی، و متعهد شدن به اینکه اون اشتباه خاص رو دوباره تکرار نخواهی کرد(یا حداقل برنامه ریزی کردن برای محدود کردن اون اشتباه خاص)در اعتماد سازی بین شما موثر خواهد بود.

همیشه حقیقت رو بگو

ممکنه بی‌معنا به نظر برسه، مشخصه که باید همیشه حقیقت رو گفت. اما تعجب میکنی چه جوری بسیاری از افراد خوش‌قلب دروغ میگن. افراد خوب دروغ میگن تا از درگیری دوری کنن،  از موقعیت های خاص فرار کنن و شخص مقابل رو راضی کنن. وقتی در مورد چیزهای کوچک صادق نیستین(به دروغ های سفید فکر کنید که آسیبی نمیزنن)، اعتماد دیگران رو در مورد مسائل بزرگتر سخت میکنی. همیشه گزینه‌های بهتری نسبت به دروغ گفتن هست. گفتن حقیقت اولین قدم واسه داشتن یه رابطه خوبه.

کلام آخر

اعتماد رکن مهمه در روابطه و نبود اون می‌تونه باعث منفی گرایی، اختلاف،  ناامنی، افسردگی و اضطراب بشه.اگر در رابطه شما کمبود این مورد موج می‌زنه، مهمه که با شریک زندگیت برای ایجاد دلگرمی و امیدواری همکاری کنی. اگر در ایجاد این مورد با همسرت مشکل داری، میتونی از یک روانشناس یا یک زوج درمانگر کمک بگیری. اگر به دنبال راهی برای تعمیق روابط و حل مسئله اعتماد هستی.مشاوران و روانشناسان زیما اینجا هستن تا بهت کمک کنن.به یاد داشته باش،  تو شایسته یک رابطه زیبا،  قابل اعتماد و دوست داشتنی هستی.برای رزرو وقت به بخش تماس با ما مراجعه کن!

0 Comments

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *