دعوای زن و شوهر

by | شهریور 28, 1402 | رابطه زن و مرد | 0 comments

برای جلوگیری از دعوای زن و شوهر چه کنیم

برای جلوگیری از دعوای زن و شوهر چه کنیم؟ اگر ازدواج کرده باشید این سؤالی است که برای شما هم پیش آمده. درگیری‌ها و مشاجرات گاه‌به‌گاه بخشی از هر رابطه‌ای است، اما دعوای مداوم با همسر استرس‌زا و ناسالم است. یک الگوی دعوا می‌تواند منجر به رفتار سمی و مضری شود که در نهایت می‌تواند به رابطه شما پایان دهد.

اگر احساس می‌کنید که شما و شریک زندگی‌تان همیشه در حال دعوا هستید، برای تغییر خیلی دیر نیست. شما می‌توانید یاد بگیرید که چگونه چرخه دعوا را در یک رابطه متوقف کنید و با شریک زندگی خود به روشی سالم ارتباط برقرار کنید. برای یادگیری مهارت‌هایی که بدانید چگونه برای جلوگیری از دعوای زن و شوهر چه کنیم تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

علت دعوای مداوم در یک رابطه چیست؟

وقتی زوج‌ها نمی‌توانند به روش‌های سالم ارتباط برقرار کنند، تقریباً برای هر چیزی با هم مشاجره و دعوا می‌کنند. با این اوصاف، متخصصین مشاوره دعوای زن و شوهر به چند تا نکته در طی مشاوره‌های گوناگون خود یافته‌اند که عبارت‌اند از:

  • فقدان محبت یا ترس از صمیمیت
  • توزیع ناعادلانه کارهای خانه
  • مسائل مالی
  • برنامه‌ها برای آینده
  • اختلاف‌نظر در مورد تنظیم خانواده
  • سبک‌های متفاوت فرزندپروری
  • سیاست
  • حسادت
  • رفتار بی‌ادبانه یا فراموش‌کار

برای اینکه بدانید برای جلوگیری از دعوای زن و شوهر چه کنیم سعی کنید برخی از موضوعاتی را که متوجه شده‌اید باعث ایجاد مشاجره بین شما و شریک زندگی‌تان شده است را شناسایی کنید. وقتی هر دوی شما آرام هستید، در مورد این موضوعات به روشی سالم صحبت کنید. با گذشت زمان، گفت‌وگوهای باز و صادقانه در مورد برخی از نکات دردناک شما می‌تواند راه حل دعوا زن و شوهر باشد.

برای جلوگیری از دعوای زن و شوهر چه کنیم
برای جلوگیری از دعوای زن و شوهر چه کنیم

راهکارهایی برای جلوگیری از دعوای زن و شوهر

دعوا و مشاجره در هر رابطه‌ای اجتناب ناپذیر به نظر می‌رسد؛ اما نکته مهم این است که به خاطر داشته باشید که می‌توانید یاد بگیرید که چگونه از مشاجره در یک رابطه اجتناب کنید. در اینجا چند راه حل دعوا زن و شوهر  وجود دارد که می‌تواند به شما کمک کند تا قبل از شروع، دعواها را متوقف کنید.

به یکدیگر فضا بدهید

اولین پاسخ به سؤال برای جلوگیری از دعوای زن و شوهر چه کنیم این است که در زمانی که سطح احساسات شما بالا است؛ یعنی خیلی عصبانی یا ناراحت هستید نباید بحث کنید. زمانی که از دست یکدیگر عصبانی هستید، به احتمال زیاد در مشاجرات خود به طرف مقابل توهین خواهید کرد.

ممکن است کاری کوچک و بی‌اهمیت به نظر برسد، اما زمانی که هر دو آرام شدید، نفس عمیق بکشید و به موضوع بپردازید. شما احتمالاً از یک مشاجره شدید اجتناب خواهید کرد و آن چیزهای غیرمنطقی و آزاردهنده‌ای که ممکن است در آن زمان می‌خواستید به شریک زندگی خود بگویید، فروکش کرده‌اند.

نگران حق بودن خود نباشید

این مسئله را همیشه در ذهن داشته باشید که در دعوای زن و شوهر برنده‌ای وجود ندارد درواقع ممکن است شما به حق باشید؛ ولی به این معنی نیست که برنده هستید. گاهی اوقات، اگر می‌خواهید یاد بگیرید کهبرای جلوگیری از دعوای زن و شوهر چه کنیم، رها کردن میل خود برای درست بودن ضروری است. سعی کنید از این منظر به مسائل نگاه کنید که شما و شریکتان یک تیم هستید؛ اگر بتوانید برای مسئله‌ای که با آن سر و کار دارید سازش پیدا کنید، هر دو پیروز خواهید شد.

سعی کنید شنونده خوبی شوید

نه تنها یک شنونده فعال می‌تواند به جلوگیری از دعوا کمک کند، بلکه می‌تواند کیفیت رابطه شما و بسیاری از زمینه‌های دیگر زندگی را بهبود بخشد. لازم است واقعاً به صحبت‌های شریک زندگی خود گوش دهید و به او نشان دهید که نگرانی‌های او را شنیده‌اید. اگر نیمه‌ی دیگرتان درباره‌ی چیزی که برایش مهم است به شما می‌گوید، از او سؤال بپرسید، درگیر باشید و برای آنچه می‌گویند ارزش قائل شوید تا بتوانید درباره افکار و احساسات او بیشتر بدانید. فقدان مهارت‌های ارتباطی و عدم شنونده فعال در رابطه می‌تواند باعث ناامنی در روابط برای هر دو طرف شود.

زوج درمانی را امتحان کنید

استراتژی‌های زیادی وجود دارد که می‌تواند به شما در حل مسائل رابطه عاشقانه کمک کند، اما اگر عادت‌های بد زیادی دارید یا با مکالمات سازنده مشکل دارید، به کمک روان‌شناس حرفه‌ای نیاز دارید.

کار با یک درمانگر می‌تواند به شما و همسرتان کمک کند تا الگوهای ناسالم را بشناسید تا بتوانید برای ایجاد یک رابطه قوی‌تر و سالم‌تر با یکدیگر همکاری کنید. اگر سعی کرده‌اید بفهمید که برای جلوگیری از دعوای زن و شوهر چه کنیم و موفقیت چندانی کسب نکرده‌اید، مشاوره زوجین حضوری یا آنلاین برای شما عالی است.

مرکز مشاوره زیما با داشتن بهترین و مجرب‌ترین، متخصصین زوج درمانگر و مشاوره دعوای زن و شوهر در خدمت شما عزیزان است تا بتوانید رابطه خود را بهتر و سالم‌تر کنید.

قبل از صحبت مکث کنید

گفتن چیزهای خشن و آزاردهنده زمانی که عصبانی هستید معمول است، اما بعداً از حرف‌های خود پشیمان می‌شوید. زمانی که در مورد یک موضوع عصبانی شدید، قبل از صحبت کردن، تا 3 بشمارید. فشار دادن دکمه مکث می‌تواند به شما کمک کند از اظهارنظرهای آزاردهنده‌ای که در غیر این صورت ممکن است بحث را به یک دعوای بد تبدیل کنند، اجتناب کنید.

مشاوره دعوای زن و شوهر
برای جلوگیری از دعوای زن و شوهر چه کنیم راهکارهای عملی

ایجاد مهارت‌های ارتباطی سالم

ارتباط ضعیف می‌تواند باعث ایجاد انواع مشکلات در روابط شود، به خصوص زمانی که با طرف مقابل خود در تضاد هستید. اگر بتوانید یاد بگیرید که چگونه در یک رابطه به شیوه‌ای سالم ارتباط برقرار کنید، اختلاف نظرها می‌تواند رابطه شما را قوی‌تر کند. وقتی صحبت می‌کنید، مطمئن شوید که هر دو گوش می‌دهید و احساس می‌کنید شنیده می‌شود.

سعی کنید همدل باشید

گاهی اوقات، رفتار شریک زندگی شما ممکن است عجیب و غریب یا غیر منطقی به نظر برسد. یکی از تاکتیک‌های خوب برای جلوگیری از دعوای زن و شوهر چه کنیم، این است که سعی کنید خود را به جای طرف مقابل بگذارید و سعی کنید دیدگاه شریکتان را درک کنید. به جای اینکه حالت تدافعی داشته باشید، سعی کنید بفهمید چرا او این احساس را دارد. ممکن است بخواهید از شریک زندگی خود سؤالاتی بپرسید تا بتوانید درک بهتری از او به دست آورید که امیدواریم به یافتن زمینه‌های مشترک منجر شود.

کلام آخر برای جلوگیری از دعوای زن و شوهر چه کنیم

نکته مهمی که باید به خاطر داشته باشید این است که مشاجرات طبیعی هستند. آنها حتی می‌توانند سالم باشند، اما دعوای مداوم نشانه‌ای از یک مشکل جدی در رابطه است و برای سلامت روانی شما و همسرتان مضر است. اگر می‌خواهید یاد بگیرید که برای جلوگیری از دعوای زن و شوهر چه کنیم، از کمک گرفتن نترسید.

وقتی با یک متخصص مشاوره دعوای زن و شوهر مشورت می‌کنید، می‌توانید یاد بگیرید که از مشاجره دست بردارید و از زمانی که با هم می‌گذرانید لذت ببرید. آیا آماده‌اید که در مسیر رسیدن به سوی یک رابطه قوی‌تر بدون دعوا گام بردارید؟ جهت رزرو وقت مشاوره زناشویی اینجا کلیک کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر خواندن مطالب زیر را به شما عزیزان پیشنهاد می‌کنیم.

رابطه سمی یا رابطه تاکسیک چیست؟ زهر شیرین

رابطه محکوم به فنا، هفت نشانه شکست یک رابطه

منابع

How to Stop Fighting in a Relationship

When poor communication does and does not matter: The moderating role of stress

0 Comments

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *